De Leidse Winterlezingen

Welkom op de informatiepagina voor de Leidse Winterlezingen. Onder deze naam organiseren wij elk jaar een serie boeiende lezingen over aarde, klimaat en mens. Ze zijn bedoeld voor iedereen met belangstelling voor onze planeet. Wetenschappers vertellen over hun fascinerende onderzoeksresultaten en soms barre expedities. De lezingen worden opgeluisterd met beeld en geluid. De lezingen plaats in het Rijks Museum van Oudheden (Leemanszaal), Rapenburg 28, Leiden, 071 5163163. Wij zijn het RMO zeer dankbaar voor het gebruik van de zaal. Ook het museum zelf is een bezoek meer dan waard. Neem zo mogelijk uw museumjaarkaart mee. Iedereen is welkom! En let op de melingen op onze website.

Het lijkt erop dat ons aanmeldformulier momenteel niet goed werkt. Mocht het niet lukken om u aan te melden als geïnteresseerde, mail dan even naar kring.rijnland@gmail.com. Wij zetten u dan op een lijst van geïnteresseerden.

Ivm de maatregelen rond het Coronavirus komen alle lezingen van het seizoen 2020-2021 te vervallen. Wij hopen dat het, prachtige, programma in november 2021 weer door kan gaan. Afspraken zijn inmiddels gemaakt met het Rijks Museum van Oudheden. Let hievoor op de meldingen die o.a. via omze website komen.

Tijd: 13:00 uur
Zaal open: 12:20
Plaats: Rijks Museum van Oudheden (Leemanszaal), Rapenburg 28, Leiden, 071 5163163
Toegang: gratis voor leden GEA of NGV, het museum heeft echter voorkeur voor museumkaart

Bekijk het archief.